i.v.m. Hemelvaartsdag zijn wij zowel donderdag (9 mei) als vrijdag (10 mei) gesloten!
Terug

Robland HX Pro

DSCF5724.jpgDSCF5733.jpg

Robland HX Pro

Combinatie Machines

De Robland HX Pro is een veelzijdige combinatiemachine die kan worden gebruikt bij verschillende houtbewerkings toepassingen. De machine is makkelijk in gebruik en wordt zeer compleet geleverd.

Lees hieronder ook de verschillende optie's van de Robland HX Pro.

Meer info Downloads
Mogelijke Optie's

Topas

De standaard topas-diameter is 30 mm (optioneel 50 mm), de nuttige opspanlengte is 122 mm, de totale op-en neer koers is 140 mm.

Doorvoerhoogte

Het instellen van de doorvoerhoogte op de vandiktebank is eenvoudig en snel door middel van het handwiel. De ingestelde maat wordt afgelezen op de duidelijke maatschaal. De maximale doorvoerhoogte is 230mm.

Boortafel

De boortafel die gemakkelijk en snel verwijderbaar is, bezit 2 afneembare hendels. De boorkop heeft een capaciteit van 0 tot 16 mm

Penneplaat

Pennekap met opname-capaciteit van 260 mm diameter. (optie) De zware penneplaat met schuininstelbaar aanslagprofiel laat u toe met precisie pennen te slaan.

Inhaaktafel

Extra inhaaktafel voor rolwagen.

Schaafgeleiding

De hard-geanodiseerde schaafgeleiding, met speciale zwenkkop, blijft bij het schuinstellen op de tafel zonder opening tussen profiel en vlaktafel. Het vlakken en kantrechten van lange werkstukken vormt geen enkel probleem.

Aanslagbalk

In beide richtingen 2 x 45° schuinstelbare aanslagbalk als standaarduitrusting op de machine.

Tafelverlenging

Zware gietijzeren tafelverlenging met wegklapbare steun voor het aandrijftoestel.

Wielstel

Het wielstel laat u toe met het grootste gemak uw machine te verplaatsen.

Bogenfrees

De bogenfrees is ideaal voor het maken stukken met verschillende glooiingen of boogvormen. Door het gebruik van een mal kan via de geleider rond de as worden gefreesd.

Safety Pack

Met extra sleutel op de noodstop, veiligheidstickers, een veiligheidszaagkap SUVA en een knikbare bescherming op de vlakbank.

Spiraalschaafas

De spiraal as is een spiraalvormige as die wordt gebruikt voor het schaven van harde houtsoorten. Deze as biedt minder geluidsoverlast, 4 snijzijden aan de messen dus een langere levensduur van de messen en een zuiver schaafresultaat.

Afkorttafel

De afkorttafel met draaiarm, is uitgerust met een zwaar uitgevoerde aanslag met 2 wegklapbare aanslagen, die u toelaten om met het grootste gemak grote werkstukken te verwerken. Afkorttafel van 520 x 800mm met aanslagbalk op telescopische arm.

Tersa

De met drie wegwerpmessen uitgeruste Tersa schaafas biedt gebruikscomfort en precisie bij het verwisselen van de messen.

Handwiel

Handwiel met klok voor hoogteregeling van dikte en freesmachine