Terug

Robland SD410

FFB9697bis.jpg_FFB9703bis.jpg_FFB9750.jpg

Robland SD410

Vlak- vandiktebanken

De Robland SD410 is een flexibel te gebruiken vlak- vandiktebank. De stevige constructie die we gewend zijn van Robland in combinatie met de gebruiksvriendelijkheid maakt het de ideale vlak-vandiktebank voor dagelijks gebruik.

Meer info Downloads
Mogelijke Optie's

Fijnregeling

Op de machine zonder comfort pack gebeurt de aanduiding van de gebruikshoogte met een mechanische teller en de fijnregeling met een handwiel.

Rollen

2 rollen in de vandiktebank: dit laat u toe om nat hout makkelijker door te voeren.

Tersa

De machine kan worden uitgerust met een Tersa-schaafas met snel wisselbare messen.

Zuilen

De vandiktetafel is geplaatst op 4 zware zuilen.

Doorvoer

Maximale doorvoer van 250 mm.

Gietijzeren Kogellagerhuizen

Gietijzeren kogellagerhuizen voor de schaafas en in-en uitvoerwalsen.

Schaafaanslag

Schuininstelbare schaafaanslag, verstelbaar tussen 45° en 90°.

Comfort Pack

Op de Robland SD410 is een comfort pack mogelijk met een digitale maataflezing, 2 doorvoersnelheden (6 en 12m/min), een motor van 6,6 PK, een automatische ster driehoek schakelaar en een verlenging van de vandiktetafel.

Tafelverlenging

De verlenging van de vandiktetafel in het comfort pack.

Spiraalschaaf

De Helicoïdale as of de spiraal as is een spiraalvormige as die wordt gebruikt voor het schaven van harde houtsoorten. Deze as biedt minder geluidsoverlast, 4 snijzijden aan de messen dus een langere levensduur van de messen en een zuiver schaafresultaat

Schaafgeleiding (Hulpstuk)

Het hulpstuk is ideaal wanneer u smalle stukken dient te schaven. Door de hoogte van de gewone schaafgeleiding is er weinig handruimte wanneer u smalle stukken schaaft.

Suva Matic

Deze schaafbeveiliging gaat d.m.v. een veer omhoog en opzij wanneer u aankomt met uw hout. Zo komen de messen van de schaaf bij gebruik zo min mogelijk vrij. De zijkant is makkelijk weg te klappen.