Terug

Elcon DS-1/2L

elcon-ds-1:2l_web.jpg

Elcon DS-1/2L

Verticale Platenzagen

De DS modellen zijn voorzien van alle basis functies voor professioneel gebruik, waardoor ze ook geschikt zijn voor kunststof en aluminium materialen. Een keuze aan accessoires is beschikbaar, zoals een voorrits en een v-groef set.

Meer info
Mogelijke Optie's

Digitale Uitlezing

Electronische maatuitlezing in het horizontale dan wel verticale vlak. Met de handige reset mogelijkheid kan vanaf elke willekeurige positie een nieuw nul punt ingesteld worden en een nieuwe maat gelezen worden.

Gelagerde Rollen

Voor het transport van zware platen dan wel meerdere platen tegelijkertijd zijn er per strekkende meter 5 aluminium rollers. Een pneumatische klem, welke ook afzonderlijk bediend kan worden vanaf het controle paneel, voorkomt dat het materiaal kan gaan bewegen als er gezaagd wordt. Met deze oplossing kan daardoor ook licht materiaal goed gezaagd worden.

Voorritssysteem

Dit voorritssysteem zit weg gewerkt in de zaaggroep en zorgt met twee op 20.000 rpm draaiende scherpe zaagfreesjes voor een splitervrije zaagsnit.

Positioneermodule

Middels het gebruikvriendelijke touchscreen kan de gewenste maat ingegeven worden alwaar de maataanslag automatisch naar toe zal bewegen.

Maatnokaanslag Verlenging

De maatnokverlenging kan gekoppeld worden aan de maatnok. Hierdoor is het niet nodig om zware platen, die niet hoog genoeg zijn voor de maatnok, op te tillen tot op de hulpgeleiders.

Maatbak Vulstuk

Middels een eenvoudig demontabel vulstuk kunnen ook zeer smalle stroken op de hulpgeleiding gezaagd worden.

Schuinstelgeleiding

Met dit makkelijke losse onderdeel kunnen hoeken gezaagd worden tot 45 graden aan beide zijden.

Pneumatische Rollers

Middels een drukknop op het bedienings paneel komen deze rollen omhoog en kunnen de te zagen platen gemakkelijk verschoven worden.