Terug

Elcon DSX

elcon-dsx_web.jpg

Elcon DSX

Verticale Platenzagen

De DSX modellen zijn ontworpen voor industrieel gebruik en hebben een hoge productie capaciteit met b.v. een vergrootte zaagdiepte, pneumatisch invalwerk en een motor vermogen tot aan 5,5 kW. Een brede verscheidenheid aan accessoires is optioneel, waaronder vele automatische functionaliteiten en programmering van opdeel patronen.

Meer info
Mogelijke Optie's

Digitale Uitlezing

Electronische maatuitlezing in het horizontale dan wel verticale vlak. Met de handige reset mogelijkheid kan vanaf elke willekeurige positie een nieuw nul punt ingesteld worden en een nieuwe maat gelezen worden.

Gelagerde Rollen

Voor het transport van zware platen dan wel meerdere platen tegelijkertijd zijn er per strekkende meter 5 aluminium rollers. Een pneumatische klem, welke ook afzonderlijk bediend kan worden vanaf het controle paneel, voorkomt dat het materiaal kan gaan bewegen als er gezaagd wordt. Met deze oplossing kan daardoor ook licht materiaal goed gezaagd worden.

Voorritssysteem

Dit TWIN voorritssysteem zit weg gewerkt in de zaaggroep en zorgt met twee op 20.000 rpm draaiende scherpe zaagfreesjes voor een splitervrije zaagsnit.

Positioneermodule

Middels het gebruikvriendelijke touchscreen kan de gewenste maat ingegeven worden alwaar de maataanslag automatisch naar toe zal bewegen.

Maatnokaanslag Verlenging

De maatnokverlenging kan gekoppeld worden aan de maatnok. Hierdoor is het niet nodig om zware platen, die niet hoog genoeg zijn voor de maatnok, op te tillen tot op de hulpgeleiders.

Maatbak Vulstuk

Middels een eenvoudig demontabel vulstuk kunnen ook zeer smalle stroken op de hulpgeleiding gezaagd worden.

Schuinstelgeleiding

Met dit makkelijke losse onderdeel kunnen hoeken gezaagd worden tot 45 graden aan beide zijden.

Pneumatische Rollers

Middels een drukknop op het bedienings paneel komen deze rollen omhoog en kunnen de te zagen platen gemakkelijk verschoven worden.

Automatisch Kantelen

Middels een drukknop op het bedieningspaneel wordt de zaaggroep pneumatisch horizontaal dan wel verticaal gedraaid.

Extra Klem

Voor diegene die specifieke maten wil zagen kunnen er extra klemmen aangebracht worden op de ondergeleiding voor het extra fixeren van de te zagen materialen.